Gıdaları Taze ve Kullanılabilir Tutmak için 10 Altın Öneri

Yiyecekler ile ilgili hemen herkesin yaşadığı muhafaza sorunları için pratik ve uygulanabilir ipuçları hazırladık. İşinize yarayacak bu 10 öneriyi mutfağınızda bir yere iliştirin.

1– Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra elinizin altında hafifçe ileri geri birkaç kez yuvarlayın, sonra suyunu sıkın.

2– Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise birkaç gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın.

3– Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra çiçeklerinizi, bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır.

taze gıda

taze gıda

4– Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız, cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin en az 6 ay taze kaldığını göreceksiniz.

5– Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.

6– Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan suya eklemek lezzetini arttıracaktır.

7– Salça kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökebilirsiniz. Hava almayan salça, dolapta 6-8 ay durabilir.

taze saklamak

taze saklamak

8– Meyve ve sebzelerin arasına kâğıt havlu veya herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır.

9– Bir elmanın kabuğunu lahana veya karnabahar gibi yemeklerin pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de kokusu çabuk yok olur.

10– Dereotu, maydanoz, nane gibi kısa ömürlü sebzeleri çürütmekten bıktıysanız; onları yıkayıp, doğradıktan sonra buzluğunuza koyun, istediğiniz zaman çıkarıp kullanın.

Yanıtla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.