Polietilen Geri Dönüşüm

Plastik malzemelerin atık madde olması ile birlikte geri dönüşüm alanında işlem görürler. Bu çalışmalar için geri dönüşüm tesisleri bulunuyor. Atık malzemeleri tekrar kullanılacak hale getirmek için geri dönüşüm hatları kurulmuştur.  Plastik atıkların yeniden değerlendirilmesi için üretim aşamasına tutulur. Sonrasında bu atıklar polietilen geri dönüşüm ile hammadde haline getirilir.

Böylece yeniden kullanılabilirliği sağlanır. Bu işlemlerin en büyük faydası  plastiklerin  gereksiz kullanım oranının azaltılmasıdır. Atık plastiklerin kullanımı sıklaştıkça bu malzemeler geri dönüşüm tesislerinde işlem görür. Plastikler için geri dönüşüm hatların da içinde bulunan cihaz ve sistemlerle ayrıştırılır. Böylelikle  geri dönüştürülerek yeniden kullanımı ve doğaya karışımı engellenir.

Polietilen Geri Dönüşüm

Polietilen Geri Dönüşüm İşlemleri Nelerdir?

Geri dönüşüm hatları içeriğinde yer alan son makineleriyle işlem sağlarlar. Geri dönüşüm hatlarında genellikle plastik dışında birçok atık ürün yeniden değerlendirilir. Geri dönüşüm hatları atık malzemenin yeniden kullanılabilir hale getiren alanlardır. Geri dönüşüm işleminde en  çok kablolar işlem görür. Kabloların yapısında  polietilen geri dönüşüm özelliğine sahip PVC ve Polietilen plastikler yer alır. Bu özelliği ve malzemeler ile  kaplı olması  geri dönüştürmeye uygun olurlar.

Aynı zamanda gümüş, çelik ve bakır telleri olması da  geri dönüşüm işlemi görmesinde önemlidir. Bu kablolar aynı zamanda hurda plastik olarak da bilinir. Bu kabloların malzemelerinin, içerikleri ayrıştırılır. Sonrasında   ayrılışları sayesinde geri dönüşüm hattında yeniden kullanıma hazır olurlar.

Polietilen Geri Dönüşüm Hangi Alanlarda Ve Nasıl Çalışır?

Hurda plastikler genel olarak geri dönüştürülebilen ve kullanılan geri dönüşüm hatları malzemeleridir. Bazı durumlarda kirli atık plastikleri geri dönüşüme uygundurlar ve kullanılırlar. Bu  kablo prosesler aracılığı ile ayrıştırılır. İnşaat  iletişim sektöründe en çok kullanılan plastikler polikarbonat plastiklerdir. Bu plastikler yüksek ısı ve darbelere karşıdırlar. Ldpe plastik çeşitleri de geri dönüşüm sağlanabilen plastiktir. Düşük yoğunluğa sahiptirler. Genellikle şişe, poşet ve halı gibi ürünlerde yer alır.

Hdpe plastiği ise yüksek yoğunluklu polietilen malzemelerdir. Petrolden içeriği ile sanayi ve imalat sektöründe polietilen geri dönüşüm yer alır. Aynı zamanda beyaz eşya, oyuncak, elektrik ve elektronik cihazlarda kullanılır ve dönüşüm için uygundurlar. Hdpe plastiği daha çok yıkama hatlarında kullanılır. Geri dönüşüm hatlarında parçalanan plastikler  ünitelerle aktarılır, devamında doğrudan yıkama hatlarına gönderilir. Ve bu hat alanlarında yıkanır. Yıkama hem de yüzdürme gibi teknikler  uygulanması ile plastikler temizlenir. Devamında  temizlenerek dışa ayrıştırılması gerçekleşir. https://www.inanplastics.com/geri-donusum-hatlari sitesinden daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Yanıtla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.